Mits je hem op deze manier draagt.

Rokken hebben een beetje een stoffig imago. Dat komt denk ik door het achterwerk. Althans, veel vrouwen klagen over de combinatie kont en rok. Verder wordt de rok geassocieerd met allerlei zakelijks en akeligs, en dat helpt modeimagotechnisch ook niet mee.

Hier bij ELLE pleiten we al een tijd voor de terugkomst van de rechte rok. Al sinds Demna Gvasalia liet zien hoe het ook kon. Die wist de rok van chic naar straat te trekken door zijn hoodie-rokcombinatie. Vervolgens combineerden modevrouwen het item met soklaarsjes, hoodies en statementoorbellen alsof het een lieve lust is. Dat werd weer opgepikt door modeketens, ontwerpers zoals Virgil Abloh van Off-White pasten hun ontwerpen aan en voilà: een nieuwe variant op de rok doet voor het grote publiek zijn intrede. Het leuke aan de kokerrok-nieuwe-stijl is dat-ie voorzien is van een print en er vaak een split in zit. Voor dat ene blote been, een heel belangrijk ander detail voor lente/zomer 2018. Mark our words.

De bedoeling is dat je ‘m draagt zoals Demna en Virgil het bedoeld hebben: met een T-shirt, sweatshirt, oversized bloes of grove trui. Maak het in ieder geval niet te netjes.

Dit zijn de opties.


Off-White lente/ zomer 2018


Off-White lente/ zomer 2018


Balenciaga lente/ zomer 2018


Geruite kokerrok, 49,95 via zara.com


Cushnie et Ochs, € 661.27 via net-a-porter.com


Denimrok, € 39,99, via hm.com


Sies Marjan-rok, € 354 via matchesfashion.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*