Eindelijk duidelijkheid.

an langer dan een decennium bij Dior Homme en vier jaar Yves Saint Laurent, naar… Céline!

Hedi Slimane volgt Phoebe Philo op bij het Franse modehuis. Zo heeft LVMH, het luxeconglomeraat waar Céline onder valt, zojuist bekendgemaakt.

De designer/fotograaf nam in 2016 afscheid van Yves Saint Laurent, het modehuis dat hij eigenhandig tussen 2012 en 2016 een flinke metamorfose gaf; van meer rock & roll in de collecties en een naamsverandering van Yves Saint Laurent naar Saint Laurent, tot complete verbouwingen van alle flagshipwinkels. Wat-ie na zijn vertrek voor plannen had, Joost mocht het weten. Zijn naam viel dan ook veelvuldig bij alle designerstoelendanspraktijken. Maar sinds vandaag is hij dus officieel terug op de kaart.

Hello goodbye
Slimane zal met zijn aanstelling bij Céline een oude bekende treffen. Sidney Toledano, de legendariche CEO van Dior (dat valt onder luxebedrijf Kering) rekruteerde Slimane ooit als mannenmodeontwerper aldaar, maar maakt, zo weten we sinds november 2017, de overstap naar de concurrent van Kering en wordt de gloednieuwe CEO van de LVMH Fashion Group, waar hij Slimane dus opnieuw ‘onder zijn hoede zal hebben’.

‘I am particularly happy that Hedi is back within the LVMH Group and taking the creative reins of our Céline maison,’ aldus Bernard Arnault, voorzitter en CEO van het gehele LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton-bedrijf. Hij noemt Slimane ‘one of the most talented designers of our time,’ meldt WWD.

Arnault vervolgt:

His arrival at Céline reinforces the great ambitions that LVMH has for this maison. Hedi will oversee all creativity for both women’s and men’s fashion, but also for leather goods, accessories and fragrances. He will leverage his global vision and unique esthetic virtuosity in further building an iconic French maison.

Het modehuis Céline wordt wereldwijd al geprezen om haar fantastische lederen accessoires en dito herkenbare moderne silhouetten. Volgens bronnen heeft LVMH als doel om de nu al indrukwekkende verkoopcijfers te gaan verdubbelen met Hedi Slimane aan het roer.

In 2019 moeten bovendien de eerste opzichzelfstaande mannenboetieks van Céline gaan openen. En daarmee hebben ze uiteraard een goeie aan Slimane. Toch heeft Slimane grote schoenen te vullen. Phoebe Philo, die afgelopen december haar vertrek aankondigde, was tien jaar lang – met succes – de frontvrouw van Céline, nadat ze het label een complete make-over gaf en haar inmiddels beroemde signature sleeke designs hun intrede deden.

Los Angeles
Kijkend naar wat Slimane eerder bij Yves Saint Laurent deed en zijn nauwe banden met de muziek-scene, wordt van hem nu verwacht dat hij ook bij Céline een flinke dosis coolness over het label zal gooien, met als doel een jongere doelgroep aan te trekken. Ook wordt er gefluisterd over made-to-measure designs (à la couture maar dan zonder de bijbehorende grote fashion shows) en een eigen parfumlijn. Volgens verschillende bronnen zal Slimane, van oorsprong Frans, veel vanuit zijn thuisbasis Los Angeles voor Céline, dat haar ateliers in Parijs heeft, gaan werken.

Slimane zelf heeft laten weten ‘delighted’ te zijn over zijn nieuwe job. ‘I greatly look forward to returning to the exciting world of fashion and the dynamism of the ateliers.’

De Céline-collectie die in maart in Parijs geshowd zal worden is nog de laatste van de hand van Philo. De eerste van Slimane zal in september over de catwalk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*